Most mondom

Facebook

2013.06.07. 07:44 cozumel

Miért nem inspirállak, miért nem motivállak?

Címkék: genetika demagóg mozgás fészbuk szépség terror

Egyszerű. Mert nem vagy 5 éves. Nincs rá szükséged. És mert nem tanulsz belőle semmit.

1309618764-m9Swi6-1.jpg

Tudod, miért jöttél hozzám edzeni vagy a blogra olvasni. Tudod, mit tudok ajánlani. Szaktudást, segítséget, pozitív kritikát. Ha konkrét problémád van, megpróbálok segíteni. Ha nem tudok, megpróbálom megtalálni neked azt a szakembert, aki tud. 

Ha elfáradtál, ha rossz napod van, ha csalódott vagy az eredményben, ha nem látod értelmét, megbeszéljük. Leülünk és közösen átgondoljuk. 

Tudom, hogy a testi-szellemi dolgok kölcsönhatásban állnak, hidd el, tudom. De a lelki problémáidat nem oldhatom meg. Nem azért, mert nem szeretnék segíteni, hanem mert nem vagyok szakember. Azt garantálom, hogy ha kitartasz az edzésprogram mellett, akkor jobb lesz a közérzeted, a hangulatod, felszabadítunk némi fincsi endorfint, az csodákra képes. Megnő az önbizalmad is, és ez már valaminek a kezdete lehet. A mélyebb életproblémákhoz én kevés vagyok.

De azokat nem fogja megoldani a mindent elöntő, inspiráló-motiváló, ellened konspiráló könyv, plakát, képáradat sem. Elolvasod, rábólintasz, hú de igaz, és semmit nem viszel belőle tovább. Akkor sem, ha megosztod, lájkolod, kitárgyalod.

Mire jó ez a nyáltenger, aminek annyi a valóságtartalma, mint egy bögre nescafénak? 

Semmi szükséged ezekre a képekre. Nem ez a cél. Nem ő a mérce,

0000000.jpg

és nem is ő,

625550_616212451727578_369106582_n.jpg

meg ő sem.

body2.jpg

A mérce te vagy, a saját magad eredményeit kell javítani, mindig önmagadhoz viszonyítva kell keményen dolgozni, fegyelmezetten enni stb. Tudjátok, mi ez? Bullying. A fitneszipar manipulációja. Megint egy irányvonal, ami frankón frusztrálhat, mert hát basszameg, nem igaz, hogy én is odateszem magam ezerrel, mégsem leszek olyan, mint ez a nő a képen. Pedig már a hűtőre is kiraktam. Komolyan. Már azt a heti egy fagyit is feladtam. 

NEM. Természetesen van ezek mögött a képek mögött kemény munka, de ennek jó része genetika. Hiába nézed, ma is, holnap is, nem lesz olyan lapos a hasad, ha nem vagy olyan fajta. Vagy lesz, de addigra a tested többi része úgy fog kinézni, mint az oviban rajzolt pálcikaember. Ne akarj olyan segget, mint az övé. A sajátodat hozd a legjobb formába, és nemcsak azért, mert az jól mutat rásimuló nadrágban, hanem mert a test egyik legfontosabb izma. Egyben a legnagyobb is, és nem mindegy, hogy azzal emelsz vagy a gyengébb hátizmokkal. Például. 

De ez az ilyen képekre ritkán van ráírva, ezekről releváns információt ritkán szerzel, az időd meg, asszem, neked is drága. Meg nekem is.

Ezért nem motivállak, inspirállak, frusztrállak, se edzés közben, se írás közben. 

Mert ennél sokkal jobban tisztellek. 

cozumel

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr365348602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

macsk-a 2013.06.07. 13:47:00

hát igen....és 28 éve képtelen vagyok megbarátkozni azzal, hogy sosem lesz "olyan" a combom... mert kisgyerekként se volt sosem, kamaszként se, most se. hiába sok edzés, mértékletes, átgondolt étkezés... ehh.. :)mindhalálig körtelány :)

cozumel 2013.06.07. 14:34:03

@macsk-a: na, nekem meg sose lesz egy deka zsír se a combomon, karomon, viszont csípő-has, az még akkor is volt, amikor betegesen sovány voltam.

macsk-a 2013.06.07. 14:49:03

Dettó! Csak fordítva. Én vagyok a leheletnyi derekú Sonkabébi! Igazából a legzavaróbb az aránytalanság. Anorexiás koromban, 49 kilósan is a combom volt " vastag". Látványra. A többi részemhez képest.

cozumel 2013.06.07. 16:38:51

@macsk-a: az aránytalanság száksz, mert nem lehet rá öltözni. én, ha egy kicsit hízom hasra, akkor minden nadrág hülyén áll rajtam, mert ha a derekamon összeér, akkor a seggem-combomon olyan, mint egy sátor.
süti beállítások módosítása