Most mondom

Facebook

2013.05.06. 20:47 cozumel

Demagóg egypontnulla: Helyesen neveld gyermeked

Címkék: gyerek technológia demagóg kelet és nyugat

Jó,hát az első pár megosztásnál még csak enyhe fintorral reagáltam a képre, végülis demagógia tizes skálán alig karcolja a hatost. De ahogy egyre gyakrabban felbukkan, annál jobban telitődöm a muszáj szólnom életérzéssel. Az új klasszik különböző címek alatt fut, a címben szereplő mellett van még a kelet vs nyugat is, ahogy kell, hiszen manapság minden ami csudijó keletről jön, bár Bagdy Emőke óta azt is tudjuk, hogy van ám keresztény meditáció is. De maradjunk annál az utóbbi évtizedben egyre terebélyesedő halmaznál, akik a sárga-színes, fagyöngy láncos kollekció láttán egyből a világbékére asszociálnak, mert ők a következő kép lelkes megosztói.

320784_472931922780657_1394691993_n.pngSzóval a bal oldali kisfickó of korsz a nyugat szarrá kényeztetett gyermeke, mert hát kezében a technológia, holott neki még fűszálakat kéne számolnia meg pitypangot fújni a virágos réten. Jobbról a természet romlatlan gyermeke. Aki biztos meditál is, mert a fészbuk szerint a dalai láma már azt is megmondta, hogy ha minden gyerek megtanulna meditálni, akkor egy generáció múlva megszűnnének a háborúk. És neki el is hisszük, hogy ez ilyen egyszerű... vagy róla hisszük el, hogy ilyen egyszerű?

Mindenesetre az én fejembe rögtön az a gonolat villant be, hogy sajna nálunk már régen rossz, ha kézbe tudjuk venni a kismadarat, azt ugyanis akkor a macska vadászta le. És én inkább kifejezetten örülök, ha nem hozza be a házba. Mondjuk három darabban. 

Cozumel

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr145281121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2013.05.16. 00:12:35

De jó hogy nem csak nekem birizgálja az idegrendszeremet ez a kép. Mintha a kettő kizárná egymást. Az a gyerek aki ájfónozik az nem tud döglött madarat simogatni. A másik meg úgyis azért simogatja mert belemennek a gyógyító energiák és vidáman kiröppen az mindjárt a kezéből, csak ki kell várni. jáj.
süti beállítások módosítása