Most mondom

Facebook

2013.05.15. 17:53 cozumel

Szépség és szörnyeteg

Címkék: rák egészség ostoba táplálkozási zavar ezo-celeb

Az a nehéz a blogolásban, hogy amikor jönnek a gondolatok, és muszáj lenne írni, akkor pont idő van elindulni a gyerekekkel az iskolabuszhoz, vagy már nagyon ki kéne vinni a kutyát sétálni, vagy olyan főzési szakaszba ér az ember, amikor ott kell állni a fazék mellett. Később meg már nem pont úgy jönnek vissza a gondolatok, vagy már nem is tudod, hogy kezdj bele.

Naszóval ezért most csak belecsapok, in medias, Angelina meg Soma történetébe. Aki nem hallott A.J. döntéséről, az nem ezen a bolygón él, vagy nincs internete, tehát ők engem sem olvasnak, szóval a kiinduló sztorit semmiképp se tőlem fogjátok megtanulni. Lapozzunk is. 

cancer.jpg

Az teljességgel érthető, hogy Angelina döntését megdöbbenéssel, kétkedéssel, és némi iszonnyal fogadták sokan. Egy hiresen excentrikus, ámde teljesen egészséges nő úgy dönt, hogy megcsonkíttatja híresen gyönyörű testét. És hát róla tudjuk, hogy volt pszichés problémája korábban, például az édesanyja halála után anorexiásan sovánnyá fogyott. Hogy valóban anorexiás volt-e, az ilyenkor persze nem érdekes. Nekem megbocsátod, ha apám halála után csonttá fogyok, hiszen én közönséges vagyok, pont olyan átlagos, mint te magad. De ha ezt Angelina teszi, akkor neki táplálkozási zavara van, meg a média, meg az ipar ezt várja el tőle. Neki eleve nem lehet olyan genetikája, és ő nem fogyhat bele csak úgy a stresszbe, mint te meg én.

És ha már egyszer bolond, bolond az máskor is, gondolják sokan. Mert a pszichés betegségeket szeretjük így egy kalap alatt tartani, nem tudom, talán nem tűnnek annyira félelmetesnek, ön-közelinek. Ha az ötvenes Jánosnak prosztata nagyobbodása van, akkor nem feltátelezzük azonnal, hogy biztos a szeme is romlik már. De ha bipoláris, vagy depressziós, vagy ADHD-s, akkor jó lesz vigyázni, lehet még abból egyszer daraboló gyilkos is. Gondolom, így lehet Jolie korábbi problémáiból, illetve pontosítsunk, abból, amit mi a sajtóból tudni vélünk a problémáiról, mára egy öncsonkító, beteges őrültet vizionálni. 

Erre az elhintett magra ugrik rá a magyar new age-ezotéria-bulvárpszichológia nagyasszonya, Soma mamagésa. Ha tizes listát kéne arról írnom, miért rühellem ezt a nőt, akkor képtelen lennék az opciók közül választani, mert fájó lenne az összes többi pontot kihagynom.

Hogy rém szerencsétlen genetikai fícsöröket örökölt mindkét szülőtől, erről ugye ő sem tehet. Arról sem, hogy ezt képtelen volt feldolgozni, mert tényleg igazságtalan a sorstól, ha valaki a puzséri tizes listán a hármas szintet sem éri el. De hogy ezt hozzá hasonlóan szerencsétlen nőtársainak úgy kommunikálja lefelé, hogy ez mitsem számít, csak a karakter meg a sugárzás, az már felér a feminizmus eddig nagy harcok árán elért eredményeinek megdöntési kísérletével. Nem, kedves nőtársaim, Soma nem felszabadít benneteket, mikor el akarja hitetni veletek, hogy ÍGY IS ELÉG JÓK VAGYTOK. Ő nem a női divatlapok által kreált elérhetetlen hazugságot dönti meg, hanem egy másik ordas hazugságot nyom le a torkotokon. Amivel ti egy cseppet sem lesztek magabiztosabbak, sikeresebbek, maximum nevetségesebbek. 

Soma az átlagosan csúnya és átlagosan buta nő azon típusa, aki egy dologhoz az átlagosnál kicsit jobban ért, de nem annyival, hogy az átlagból kitörhessen vele. Ezt viszont egész életében képtelen volt feldolgozni, ezért minden eszköz szent volt, csak hogy "valaki" lehessen. 

És ez az alpárian ostoba nő, aki általánosban biológiából kegyelem hármassal tengett lengett, az NLC legmélyebb bugyraiban uralkodó vérsötét stílusban fejti ki, hogy (figyelem, valós szóhasználat következik)
"nagyon beteg trend, ezt is az Amcsik hozták, egy ideje terjed, és most Angelina is belement". 

Akkor most írjuk le százszor, hogy aki a "beteg trend" és az "Amcsik" kifejezést használja, az egy olyan univerzumban létezik, ahonnan még tilos bármiféle véleményformálás. Aki ebben a fejlődési szakaszban van, az előbb még olvasson. Sokat. Bármit. Szépirodalmat,például. Az általános iskolai tankönyvekből teljesen jó lesz. Ugyanitt biológiai, kémiai alapismeretek beszerezhetők. Nincs reménytelenül buta, persze van egy egyéni plafon, én például sosem tudnék elvégezni egy kvantumelméleti egyetemi szakot. De azért a nagy betűvel írt "Amcsik" szintet viszonylag könnyű felülteljesíteni. 

És akkor talán nem kellene lemenni a rákot citrommal gyógyító meg életmóddal megelőző szintre sem. Akkor megértenénk, hogy a rák csupán ugyanannak a folyamatnak a terméke, aminek az élet. Aki nem hiszi, járjon utána. Igaz, ez már az emelt szintű biológia érettségin kérdés. 

Cozumel

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr925301854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csutkababa 2013.05.16. 09:49:10

Tyű, a teremburáját, de igazad van!
Valahogy mindig egyetértünk :)
Egyébként: Soma csak igazodik a közvélekedéshez, illetve annak felülreprezentált baromságaihoz, ami pl a frakki nevű kommentelő sötét hülyeségeiből árad, szóval Somácska eccerűen megvárta, mit szól az átlagosan sötét, ámde sokat netező női koszorú.És sürgődsen becsatlakozott...

Soma szegény addig volt szimpi, amíg magán is tudott nevetni. Már nem az...

I.Gitta (törölt) 2013.05.16. 10:43:29

Ez jó vót... :)

Farkasokkal táncoló 2013.05.16. 17:39:18

Ez a Soma olyan mint egy bojler, aminek van négy végtagja, és uramisten micsoda baromságokat ír, méghogy a rák öngyógyító.... az a baj, hogy vannak akik beveszik ezt a cumit, hogy nem kell gyógykezelés, untig elég ha napi 40.000 egység C vitamint adnak be infúzióban...

cozumel 2013.05.17. 15:56:41

nem is értem, hogy van az, hogy a C vitamin bárkinek rendelkezésére áll a fejlett világban, tonnaszámra. a fészbukos tájékoztatás is megy már jó ideje. és mégis halnak emberek rákban...

Ziebi 2013.05.17. 20:39:57

@cozumel: az lehet hogy nem hisznek eléggé.

cozumel 2013.05.17. 22:16:27

@Ziebi: ja, mer hogy hittel együtt kell bevenni? és hány gramm hithez jár hány gramm C vitamin?

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2013.05.18. 00:27:55

Angelina döntését tök megértem, ha jól emlékszem Chritina Applegate volt az, aki már évekkel ezelőtt ugyanezen végigment.

Én ezt a női kiteljesedés maszlagot nem értem kurvára amit Soma is nyomat, de bennem lehet a hiba.

pocaklakó minimanó 2013.05.19. 18:38:27

"...én például sosem tudnék elvégezni egy kvantumelméleti egyetemi szakot."

Ésmosteztígyhogy? Niels Bohr forog a sírjában.

Farkasokkal táncoló 2013.05.20. 10:37:26

Somácska cikkét kicikizték a lapban, kiderült, hogy egy fékezhetetlen agyvelejű őrült tanait hirdeti, akit a 80-as évek végétől eltiltottak az orvsi pályától, mert sorban haltak meg a hülye elméletei miatt a betegek.

Couumel, sose bocsátom meg neked ezt a cikket, emiatt néztem be a nlc oldalra, onnan a Soma cikkre, és ezen a fórumon (nlc úgy zusammen) találtam a világ leghülyébb és legbunkóbb nőstényeit, hát nagy sokk volt, azt hittem, már minden tipussal találkoztam ezekből a Bezzeganyán meg a Babaneten meg a Mamamin... de nem.

Valaki írjon már posztot a tlc csatorna Szűzoltók sorozatáról könyörgöm! :-)))

cozumel 2013.05.20. 16:41:36

@Farkasokkal táncoló: sajnos ezt a sorozatot nem ismerem, de már a címéből ítélve nagyon veszélyes lehet az emberiségre :D

Farkasokkal táncoló 2013.05.20. 19:41:03

@cozumel:
Csupa 30 éven felüli szűzről van benne szó, meg arról, hogy kinek sikerül elvesztenie ezt a drága kincsét végre... A TLC csatorna egy bulvár csatorna, de vannak benne olyan sorozatok, amin ki lehet feküdni, furcsa, hogy olyan kevés helyen fogható, nálunk véletlenül éppen bejön... :-)))

cozumel 2013.05.20. 20:26:10

@Farkasokkal táncoló: húúú, pedig aszittem, reality műfajban már nem tudnak engem ledöbbenteni, de ez üt.

Farkasokkal táncoló 2013.05.20. 20:34:10

@cozumel:
Nem in nature mutatják, csak beszélnek róla a főszereplők, hogy sikerült e meg ilyesmi. De a legutóbbiban volt pl egy 33 éves szűzlány, akit egyszeűen nem értettem, jó nő volt, kisportolt, csinos, szexuális kisugárzással, sőt még stabil kapcsolata is volt, és a srác még el is akarta venni, csak az utolsó pillanatban meggondolta magát, már ott volt a zsebében a jeggyűrű, de aztán arra gondolt, hogy ha egy ennyi idős lánynak az minden problémája, hogy szexelni csak házasság után szabad, akkor az milyen gyerekes felfogású, és ki tudja milyen feleség lesz belőle. A csaj meg már annyira kész volt a hormonjaitól, hogy napota órákat járt edzőterembe, hogy ne gondoljon a szexre. Végülis a sülinapján se meg nem kérték a kezét, se el nem vették a szüzességét, szóval vár még erre pár évet.
süti beállítások módosítása