Most mondom

Facebook

2013.05.21. 06:52 cozumel

Krisztina meg fog halni,

Címkék: halál rák egészség ostoba ezo-celeb

ez csak idő kérdése. Valószínűleg már nem fogunk találkozni, de ha őszinte akarok lenni, nem is tudom, mit mondhatnánk egymásnak, ha mégis találkoznánk. Bennünket nem a távolság választott el, hanem az, hogy mire elértük a felnőttkort, már nem volt közünk egymás életéhez. 

Nem a más utak, nem a különböző habitus, sőt, még az sem kellett ehhez, hogy Krisztina elkövesse a maxima culpát. Fogcsikorgatva és szájharapdálással, de megértem, hogy nem volt képes megszeretni a gyerekét, hiszen őt sem szerették a szülei. Nem akarok Ranschburg, Vekerdy, kötődés cimkéket használni, egyszerűen csak érzem, hogy abból nem lehet szeretet-mintát vételezni, hogy anyámnak nem kellettem. És igazából apámnak se én kellettem, hanem a győzelem, azon a kisvárosi bíróságon, ahol ő anyámnál alkalmasabbnak találtatott. Tévedett egyébként a bíró bácsi, ennél szarabb nem lett volna anyámnál se, sőt, kevesebbet vertek volna. Ha viszont már így alakult, akkor anyám úgy döntött, hogy ebből ő fullra kiszáll, és a következő húsz évben felém se néz.

img_3103.jpg

Krisztina azt hozta ki ebből, amit szinte bármelyik pszi tankönyv szerint ki lehet az ilyen helyzetből hozni, és én nem hiszek a karmában, hogy az agresszív mellrákot büntetésül kapta a sorstól. Nyilván az anorexia, a mentálhigiéniás probléma nem a hosszú élet záloga, de hogy a betegségéhez mennyi köze van, azt nem tudom. 
Hogy önmagában a levágom opció nem megoldás Krisztina életproblémáira, az biztos. De a mellrák kezelését ezzel kellene kezdeni. Most. Azonnal. Hogy megkapja azt a tízből hét túléli öt évvel esélyt, ami jelenleg reálisan várható. 

Krisztina ehelyett homeopátiás kezelésre jár, heti ötezerért, de legalább a szemét gyóccerlobbi nem gazdagszik tovább, a víz meg szinte ingyé' emlékezik. Krisztina tipikusan pont elég buta ahhoz, hogy a rákról semmit se tudjon igazán, viszont határozott meggyőződése legyen arról, hogy a "hagyományos" orvoslás miért nem tud semmit. Tulajdonképpen bedőlhetett volna bármi másnak, Soma ezo gagyiságának, Szendi "paleóval mindent meggyógyítok 3990-ért" Gábornak, a kristálygyógyításnak, az angyalterápiának. Tök mindegy. 

Krisztina meg fog halni, de nem a mellrák öli meg. A mellrák csak egy fejezet, egy epizód abban a gyilkosság és öngyilkosság folyamban, ami 35 éve zajlik. Öt évet sem fog már élni, pedig abba még pont beleférne, hogy a fiát, akit egyedül nevel, felnőtté érni lássa. Ki tudja, talán szeretni is megtanulná. A halál közelsége sok mindent megváltoztat. 

Krisztina meg fog halni, és senki semmiért nem lesz felelős, néhányan majd sóhajtanak, hogy milyen kegyetlen az élet, lám ilyen fiatalon is, pedig még igazán élhetett volna. Az öt évet már senki nem kéri számon az alternatív orvosán. Nekem pedig végérvényesen egy fényképpé lényegül a fejemben, sepiában, ahogy a nagymamám ronda kockás plédjén, a ház előtti füvön ülve társasozunk és sárga belű görögdinnyét falunk. 

cozumel

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr915307881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkasokkal táncoló 2013.05.21. 15:16:51

Namármost aki rákos, azoknak jó része meg is hal, annak ellenére, hogy van pár rákfajta amit - ha időben észrevesznek és a megfelelő kezelést is eltalálják hozzá - ma már végleg gyógyítható. De azért maradjunk abban, hogy a rák az egy halálos betegség.

Van aki az orvosokra bízza az életét, és van aki a vajákosokra, mert ő jobban tudja. Előbb utóbb mind a kettő meghal, csak míg az orvososok esetleg kapnak még pár év haladékot, és ha meg is halnak, - nálunk legalábbis - olcsón halnak meg, mert a gyógyítás ingyenes - addig a vajákosok rövidebb ideig élnek és jó sok pénztől megfosztva mondhatni drágán halnak meg.

És ezt a pénzt általában nem is a beteg fizeti meg, mert mire ide jut már nemigen van pénze, hanem az őt szerető családtagok azok, akik eladják az ingatlanukat, az autójukat, pénzzé tesznek mindent amit lehet, hátha vásárolnak rajta még egy kis életet, hogy még tovább velük legyen a szeretett anya, feleség, vagy bárki más családtag. És mindez megy azoknak a zsebébe, akiket az ilyen Mamagésa Soma nevű hülye büdöskurvák prolongálnak orrba-szájba.

Én átolvastam miket írnak nőtársaink az Agelina Jolie mellét levetető cikkek után a nlc fórumba, és kénytelen vagyok beismerni, hogy egyszerűen NINCSEN AZ A HÜLYESÉG amire ne lenne vevő!!!

cozumel 2013.05.21. 16:22:30

@Farkasokkal táncoló: ebben teljesen igazad van, de pl a mellrák után elég sokan élnek elég hosszan, anyósom mellét 3O évvel ezelőtt levették, és ma, 72 éves és remekül van. úszik, kertészkedik, mindent elvégez a ház körül, összejár a barátnőivel, unokázik, szóval teljes életet él.
az immunrendszere kompromittált, könnyen letámadja egy bakteriális fertőzés és ezért az átlagnál többször kényszerül antibiotikumra. de ez bőven belefér a 3O plusz évbe, azt hiszem.

Ziebi 2013.05.22. 02:26:36

Én az ilyen vajákosokat börtönnel büntetném. És akkor még nagyon humánus lennék.

gigacherry 2013.05.22. 07:16:14

Csak tudjátok, ha a hároméves gyerekedről mondanak le az orvosok, és mondják azt, hogy nincs más dolga, mint engedelmesen várni a halált, akkor lehet, hogy ti is elgondolkodtok ezen a vajákos-dolgon. Nagyon sok minden hozzáállás kérdése.

Farkasokkal táncoló 2013.05.22. 08:31:52

@gigacherry:
Ha az orvosok lemondtak róla, az egészen más helyzet, mit orvosi ellátás HELYETT a csodaszereket használni. Persze, hogy belekapaszkodik ilyenkor az ember az utolsó szalmaszálba is, hiszen (a pénzen kívül) mit veszíthet? Míg ha orvos HELYETT választja ezt a lehetőséget, akkor a legtöbb esetben a gyors halált választja.

SzabPan 2013.05.28. 09:32:48

Meg. Persze. Ahányszor meglátok egy ösztönzést, hogy ekmo HELYETT népi/vagy urbánus/vagy természetes, akkor hánynom kell.
A kemotól nem kellett. Ahogy az Angelina Jolie féle megoldástól sem. Kaptam érte hideget, meleget, főleg férfiorvosoktól.
A nők valahogy megértették, hogy vesszen, aminek vesznie kell,de a gyerekeimet fel akarom nevelni. Ennek 11 éve. Most a legkisebb is elmúlt 20.
Nem adtak túl sok esélyt, mert a mellkas felé egytized milliméter volt ép szövetből, azaz gyakorlatilag semennyi.
Sajnálom (a) Krisztiná(ka)t.
süti beállítások módosítása