Most mondom

Facebook

2013.06.12. 17:36 cozumel

Vándorcirkusz a magyar ugaron

Címkék: társadalom ostoba zaklatás sérült ember

Először írni akartam róla, aztán mégse, majd írtak róla mások, és megint mások máshogyan, és most már nekem is kell. 

Egy társadalom éretlenségét jól tükrözi, ha egy nyilvánvalóan lelki-szellemi nyomoroncon jóízűen élcelődik. Nem az a kérdés, hogy Szepesi Niki igazat mond-e vagy sem. Normális ember számára teljesen logikus, hogy a lány beteg. Lehetséges, hogy alapvető szellemi kvalitásai sem túl magasak, de ugye buta ember még van rajta kívül. Másrészt viszont elképesztően okos emberek is csinálnak magukból hülyét. Albert Györgyi például művelt, értelmes nő volt.

images-3.jpeg

Hogy alapból Niki mennyire okos vagy ostoba, azt én nem tudom megítélni. Azt viszont igen, hogy pszichésen súlyos beteg. Beteg embereken röhögcsélni ótvar szokás, és nem vall magasabb intellektusra, mint amit Nikiről feltételez az átlagember. 1OO évvel ezelőtt minden vándorcirkusz tartott egy szellemi-testi sérültet, mert azon jót mulatott a nagyérdemű közönség. Magyarországon ez nyilván ma is menő szórakozási forma lenne.

Puzsér Róbert média-elkurvulását sajnálattal nézem, de korábbi gondolatainak értékéből ez nem von le semmit. Puzsérnak igaza volt abban, hogy Kiszel Tünciken röhögni is ócska szórakozás, hiszen egy Kiszel kaliberű ember nem felelős a tetteiért. Egy végtelenül buta emberből médiahülyét csinálni pont olyan bűn, mintha a súlyos beteg buta embernek eladnánk egy vasúti talpfát, mert annak az aromája gyógyítólag hat majd a légúti panaszaira. A kiszelek, szepesik, bódisylvik szerepeltetése arra jó, hogy a csak átlagosan buta ember koordinátarendszerében legyen egy saját magánál is mélyebben levő pont, akihez viszonyítva ő okosnak érezheti magát.

Főiskolás koromban sokat ingáztam tróger vonatokon, 25 km/h sebességgel, keresztül a magyar ugaron. A kocsiban meg ott ült a szellemi ugar, üres tekintettel, Blikkel, kolbásszal. Egy alig harmincas fiatal magyar cigányasszony ingázott haza munkából a kollégáival együtt. A férfiak nagy röhögéssel mondtak valamit a nőnek, akin látszott, hogy nem hisz nekik, de azért mi van, ha mégis nekik van igazuk. Majd átjött hozzám - mert számára én egy másik világban éltem, amilyenről ő is hallott, de ahova neki nincs bejárása - és felmutatott egy közismert antibiotikumot. "Ugyan mondja má meg, kedves, ettűl tényleg meg lehet terhesedni?"

Mert a tanulatlan vagy csak buta vagy sérült emberrel akkor is lehetett viccelődni. 25 évvel ezelőtt. 

25 éve nem változott semmit a magyar szellemi ugar. 

Kiszelekhez, vvévákhoz, baloghjózsefekhez és az ő komondoros terikéikhez mérjük szellemi magasságunkat, és örülünk, hogy de milyen kurva jól jövünk ki az összehasonlításból.

Szepesi viselkedése egyébként klasszikus példája a fiatal korban szexuális zaklatást elszenvedett nők hiperexhibicionizmusának. Azt én nem értem, hogy miért nincs egy ilyen ember mellett egyetlen hang, segítő kéz, aki azt mondaná: Niki, ezt ne. Inkább keressünk egy jó szakembert, ok?

Vagyis értem: ugar és vándorcirkusz. 
Sebaj, emberek, mulassunk még rajta egy sort, lehet még a humort fokozni! Köpjük le, ócsároljuk, amennyire csak erkölcsi nívónkból telik!

Aztán mikor öngyilkos lesz, majd mondjuk el, hogy szegény, pedig milyen kedves lány volt, hát hogy lehet, hogy senki nem segített rajta?

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr825357651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sophiataylor · http://transpowerfist.wordpress.com/ 2013.06.12. 17:56:22

A konkrét esetet nem ismerem, mert megnyitás nélkül lapoztam túl minden címen és cikken, amit elém okádott a net a témában. A konklúzióval viszont kénytelen vagyok teljesen egyetérteni.
Itt tartunk. Csak most már a falu bolondján nem csak a falu röhöghet, hanem a FB-nak, TeCsőnek és a többieknek hála ország-világ is.

Zoeanyu 2013.06.12. 18:58:37

Én erre a mostanra úszónőből "íróra" avanzsált hölgyeményre valahogy az évek alatt abszolút nem figyeltem fel, eddig tájékozott embernek tartottam magam, de amikor pár hete megkérdezték tőlem, hogy mit szólok Sz.N. könyvéhez, hirtelen köpni-nyelni nem tudtam, mondván, mittomén mit szólok, azt sem tudom ki ez a nő... és mivel a gugli a barátunk, így nekiláttam... wikipedia, ok, úszott, érmek, stb,.. cikkek, ok... riportok... na itt picit megdermedtem olvasás közben, húha, ilyet lehet? Mert akkor rögtön én is elkezdek könyvet írni, ami abból a szempontból badarság, hogy nem feküdtem össze celebekkel, sportolókkal, stb... Nem fogom elolvasni, mert egyszerűen nem érdekel más magán- és szexuális élete. Mellesleg én is és bárki leírhatja, hogy XY molesztálta, vagy úgy volt, vagy nem. Ha igen, akkor miért nem akkor beszéltünk róla, miért most és miért így? Mert eladható, mert szánalmasan hangzik, de igény van rá. És pár napja a tv-ben megjelent egy nőnemű, aki a könyv nagy hírverése után megvádolta 83 éves emberünket azzal, hogy 20 vagy 30 éve zaklatta őt... na ne vicceljünk... Mindenkinek más és más jelenti azt, hogy "hír".

agent scully 2013.06.12. 19:09:16

@Zoeanyu: mert az úgy van, hogy a moleszálást azonnal bejelenti az áldozat... nem pedig évekig-évtizedekig titkolja, mert szégyelli meg mert úgy gondolja, nem hinne neki senki... jééé és igaza lett...
hogy a csaj mennyire hülye, az egy dolog. az pedig egy másik, hogy ha molesztálás áldozata lett, az nagyon is sok mindent megmagyaráz

cozumel 2013.06.12. 19:13:31

@Zoeanyu: az egyházi személyek által szexuálisan zaklatott fiúk sokszor 4o-5o évesen merik először elmesélni, mi történt velük gyerekkorukban. zokogva.

szepesi niki idétlen vihogása és idétlen könyve az ő zokogása.

Zoeanyu 2013.06.12. 19:19:17

@agent scully: sok olyan esetről hallottam, olvastam, hogy titkolják az áldozatok, nem beszélnek róla senkinek, levezették a hozzáértők ezek pszichikai okait, ésatöbbi... ámde, ebből sztorizni később nem dívik, legalábbis nálam nem. Arról nem is beszélve, hogy nyíltan leírni, sőt továbbmegyek, interjúban közölni, hogy márpedig ő betegesen a szex megszállottja és az is volt mindig és igenis bevallja, hogy kereste az alkalmakat, a férfiakat, néha bárkit, bármikor.. had ne higgyem el neki feltétel nélkül, hogy molesztálták. Ha és amennyiben előbb molesztálták és utána lett szex-függő, akkor kijelenthetjük, hogy beteg. Akkor is pocsék jellemre vall leírni... :) Ilyen alapon sajnos nagyon sok nő írhatna könyvet arról, hogy molesztálták. Bár valószínűleg ők nem feküdtek össze híres emberekkel, sőt még lehet az is, hogy a szex terén gátlásaik vannak, voltak, netán kikezelték őket,...

Zoeanyu 2013.06.12. 19:26:13

@cozumel: csak más az indíttatás a molesztálás X év elteltével való bevallásánál az általad említett férfiaknál, és más Sz.N.-nél. Mellesleg ezek statisztikai adatok és ne feledjük, hogy férfiakról van szó, gondolj csak bele, hogy mennyivel másabb, ha egy fiút egy férfi zaklat, ha csak a testiséget nézed! Nem mondom, hogy lelkileg más, vagy nehezebb, mert nem is tudhatom... Mindenesetre azt elérte Niki, hogy beszélünk róla :)

cozumel 2013.06.12. 19:29:12

@Zoeanyu: én nem nikiről beszélek.

cozumel 2013.06.12. 19:33:19

egyébként pedig ez, hogy bevallotta, hogy mindig is szerette a szexet, ez tipikus. ha elég korán mondták neki, hogy ő micsoda jó hús, akkor neki ezt el kellett hinnie ahhoz, hogy túlélje pszichésen.

mint azok az elrabolt és fogvatartott nők, akik már akkor sem hagyják el fogvatartóikat, mikor kulcsot kapnak a lakáshoz, és fizikailag képesek lennének arra, hogy távozzanak.

csak addigra már pszichésen nem képesek rá.

Zoeanyu 2013.06.12. 19:34:02

@cozumel: leírtad/leírtuk a nevét... a postban is, a könyve kapcsán az emberek reakciója a téma... ha mást nem, véleményeket és azok különbségeit "kirobbantotta" :)

Audrey80 (törölt) 2013.06.12. 19:54:07

Elolvastam az indexes cikket, a könyvet nem és nem is fogom. Most nem tudom, hogy a saját szexuális együttléteit írta le, mint pornó, vagy a kemény világot, amiben a gyereksportolókat idomítják, vagy a saját gyerekkori megerőszakolós-bántalmazós élményeit. Nem tudom, hogy azon kívül, hogy ez öngyógyítás (minek kell kiadni?), mi a célja vajon?

kov_vacs 2013.06.12. 20:29:47

Ezt olvassátok el, nagyon jó.
444.hu/2013/06/11/dadasd/

Lehet, hogy neki is csak ki kellett volna állnia egy táblával. Talán ennyi.

Az meg, hogy a potenciális zaklató perpill 83 és a lehetséges zaklatás időpontjában meg 70 körül volt, a világon semmit sem jelent. Nincs olyan korhatár, ami garantálja, hogy egy pasas ne próbálkozzon. Sokan tiszteletreméltó idős férfiakat társítunk a fejünkben ezekhez az életkorokhoz, akiknek már testi erejük se lenne utolérni egy fiatal tinit, aki menekülni próbál.

Csak azt nem vesszük számításba, hogy a tiszteletreméltó idős férfi hatalmi pozícióban van. Neki szava van, a gyereknek meg nincs. Neki hisznek, a gyereknek nem. Sőt, a gyerek is lehet, hogy félistenként tiszteli és hallgat rá, és megtesz olyasmit is, amivel valahol nem ért egyet. Vagy csak egyszerűen nincs ereje vdekezni. Mert például képtelen elhinni az esemény kellős közepén, hogy ez a valóság. Hogy ez egyszerűen lehetetlen. Egy ember, akire ő annyira felnéz, akiben bízik, akinek hallgat a szavára, aki JÓ. Ez egészen biztosan nem is igaz és meg se történik. Vagy ha igen, akkor Ő, a Bölcs Felnőtt biztosan nem lehet hibás. Akkor csak én, a gyerek lehetek a hibás, valami velem nem stimmel, én követtem el valamit akaratlanul is. Hiszen Őt mindenki tiszteli, én meg egy senki vagyok.

És ebből jön az önmaga előtti letagadás, a szégyen, a bűntudat, az összezavarodottság, a tehetetlenség, később jó esetben a düh és a bosszúvágy, és jó esetben később a feldolgozás és megbocsátás.

Kínkeserves munka.

És nem elég a zaklatás, még meg kell küzdeni azzal, hogy nagy eséllyel nem hisznek az áldozatnak, meg kell küzdeni azzal is, hogy akik hisznek, azok sem értik az egészet, akik segíteni akarnak, azok sokszor abszolút nem találják meg ennek a helyes módját, hogy ha egy közösségben történik az esemény (vallási, sport, iskola), szinte biztos, hogy a közösség önvédelme az áldozatot fogja kirekeszteni és a zaklatót megvédeni.

Nehéz.
Mert persze lehet aljas módon tisztességes emberről mocskos hazugságot is kitalálni. Az meg az érem másik oldala.

cozumel 2013.06.12. 22:42:41

@kov_vacs: ugyanez történt a sandusky botrány során. az első reakció a tagadás volt, de hát az idős mester, meg a barátai, akik ugyan nem vettek részt benne, de elfordították fejüket...
amig lavina szerűen el nem kezdtek nyilatkozni korábbi áldozatok is.
évtizedeken át abuzálta a fiúkat, és ő volt az egyetem hőse.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.06.14. 22:04:30

@Zoeanyu:
A molesztálást leírni nem vall pocsék jellemre, különösen nem egy olyan környezetből kibeszélve, amelyben ez megtörtént.

Hidd el én is tudok hasonló zárt közösségekről, konkrétan élsportolóiról is, ahol történtek hasonló dolgok, egyik ilyennél kiskorúak molesztálása is az edző részéről, habár a konkrét kiskorú nem nehezményezte, apja annál inkább, de még ő sem mert semmit sem tenni, mert az ilyen zárt közösségek arról szólnak, hogy nem törhet ki a botrány. Szepesi ezt a szabályt törte meg, és én azt kell mondjam, legalábbis a zaklatás ügyében, igaza van, hogy így tett. Egyáltalán bűncselekménynél, hiszen 13 éves korában zaklatta a gyúró, hogy merülhet fel józan eszű emberben, hogy a rossz hír hozóját és nem az okozóját kell hibáztatni? Szerintem éppen az ilyen hozzáállás a probléma, mikor fontosabb az, hogy nehogy szó érje a ház elejét, mint hogy a bűnöst megbüntessék, elkerülve a jövőbeli hasonló eseteket.

Ugyanis el kell mondjam, konkrétan a pedofil bűncselekmények többsége zárt közösségekben történik, legyen az a család, sportklub vagy hobbi csoport, vagy egyház, és ennek megfelelően a legtöbb kint sosem derül ki.
süti beállítások módosítása