Most mondom

Facebook

2013.06.11. 06:52 cozumel

A narancsbőr probléma?

Címkék: társadalom cellulit xxkromoszóma szépség terror

Nem is olyan réges-régen, valóságban és mesében, csak a leány haja lobogott a szélben. Aztán mikor férjhez ment, bekötötték a fejét, és onnantól kezdve nem igazán mutatta meg a haját a nyilvánosság előtt. Ez a szokás aztán lassan kikopott, és a hajápolásra masszív iparbirodalmak épültek. 

Most képzeljünk el egy olyan alternatív valóságot, hogy miközben egyre kevesebb nő takarja haját kendővel, valahogy eluralkodik az a nézet, hogy a göndör haj ciki. Csúnya. Ápolatlan. A hullámos még elmegy, bár azért kezdhetne valamit vele, de bakker, a göndör, az nagyon gáááááz. Egy idő után a női magazinok is egyre többet írnak arról, hogy mi mindent lehet tenni a göndörség megelőzése érdekében. A drogériák polcain megjelennek a méregdrága göndörtelenítő hajpakolások, a fodrászatok kimondhatatlan idegen szavak alatt kínálják a defrizáló kezeléseket, ám mindkettő csak ideig-óráig nyújt megoldást. Orvosok és alternatív gyógyítók, holisztikus guruk nyilatkoznak a témában, és a göndör haj lassan rohadtabb billog, mint a skarlát betű. 

keratin-hair-straightening.png

Néhány józanabb hang megpróbálja elmondani, hogy a göndör haj egyszerűen a genetikától függ, de már azok a göndör hajúak se hisznek nekik, akik minden lehetséges módszert kipróbáltak már a göndörség eltüntetésére, akik tudják, hogy nekik már a nagymamájuk is göndör hajú volt, pedig akkor még nem volt szemétkaja, amitől állítólag a haj göndörödik. 

Tudom, hogy a jelenség létezik valamennyire, amint a fenti kép is tanúsítja, de képzeljük el sokszorosára felnagyítva. Megvan? Ugye, milyen bizarr? 

Márpedig pontról pontra ez történt a narancsbőrrel.

Bevallom, nekem se tetszik, se magamon, se máson. De dombon ülő vadászkutya legyek, ha huszonpár évvel ezelőtt ez egyáltalán téma volt. Pedig a strandon már akkor is voltak kis bikinik, de a narancsbőr-mizéria csak akkor kezdett terjedni, mikor a hétköznapi öltözet is egyre többet mutatott a testből. Haskivan-póló, csípőkivan-nadrág, seggkivan-short. 

És ráparáztunk egy dologra, ami egyszerűen NEM PROBLÉMA. Mondom, nem probléma. Van és kész. Méghozzá a nők 85%-nak van dolga vele, annyira normális dolog. Ezért látjuk sovány lányokon, fitt lányokon, természeti népeknél, modern világban élőkön, vegetáriánusokon, tejivókon, paleo étrendet folytató nőkön, futókon, kardiónyuszikon, erőemelőkön, celebeken és hétköznapi embereken.

Nem a kávé okozza, nem az egészségtelen életmód, nem az elhízás, nem a cukor, nem a rossz keringés, nem a mozgáshiány, nem a nagyvárosi élet, nem a fidesz és nem az emeszpé. Ezek esetleg valamennyit ronthatnak rajta, de egyik sem a kiváltó ok.

ugly-cellulite.jpg       

ő nem kövér

serena cellulite.jpg

                                                                ő nem lusta

6a0134865c3d0d970c017c3485b8d9970b-800wi.jpg

                                                        ő nem zabált mekdonálcot

hotten-173x300.jpg 

ő nem él modern társadalomban

 

Bőrszerkezet, lányok. Ennyi. 

cellulit2.jpg

Világos? A női bőrszerkezet MÁS. És mivel a férfitársadalom jelentősebb százaléka inkább nem szupermodellekkel jár, a nőtársadalom jelentősebb százaléka meg nem szupermodellekből áll, szerintem a pasik többsége pont leszarja a témát. A narancsbőrre nincs megoldás, mert nem probléma. 

Ez ugyan végleg eltűnteti,

britney_spears_before_after.jpg

de ez max a fészbukra jó. A valóságban lehet tízezreket kidobni kezelésekre, krémekre, és ezek ideig-óráig eredményesek is lesznek. 

Ahogy a göndör haj is lehet egyenes az első esőig. 

cozumel

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nemopcio.blog.hu/api/trackback/id/tr895353327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ziebi 2013.06.11. 07:34:25

Mindig is irigyeltem azokat akiknek ez volt a legnagyobb problémájuk :D

panka 2013.06.11. 12:21:50

Ó, nem csak a fenekünket, hanem a lakásunkat, a házasságunkat, a gyerekeinket, meg még a bevásárlószatyrunkat is szeretnénk olyanná tenni, hogy ha arra jön a Vogue fotósa és újságírója, igazítás nélkül nyomhassa ki a lapba. Meg boldogok is vagyunk tőle nagyon.

mildi 2013.06.11. 14:22:36

♥♥♥
szégyellje magát az a 15%, akinek nincs. francot különcködnek? :)

_Nikk_ 2013.06.11. 19:23:32

:D Ez a bejegyzés (is) nagyon jól sikerült! Nem is tudom melyik cikk volt ami miatt először az oldalra tévedtem, de azóta elolvastam az összeset. Nagyon jó ez a blog! Csak így tovább, hajrá!

cozumel 2013.06.11. 20:20:27

@_Nikk_: Köszönöm, igyekszem :)

@mildi: de nem hülye helyzet? van az a 15% szerencsés, akinek semmit nem kell tennie, akár el is hízhat, és akkor se lesz narancsbőrös, mert nem olyan a bőrszövete.

a másik 85% meg hajszolja ezt a mutációt :)

tényleg, mintha mindenki hófehérbőrű-szeplős-vörös akarna lenni, kb ők is ennyivel képviseltetik magukat az összpopulációban.

Ziebi 2013.06.12. 05:26:26

És még egy olyan komment se jött hogy biztos savanyú a szőlő? :D

hallohallo · http://britesite.blogspot.com/ 2013.06.12. 15:50:17

szívemből szóltál.
és szívemből gyűlölöm a reklámokat, és a sok terméket, amik arról győzködnek, hogy elérhető a lehetetlen (és a felesleges).
kenőcsök. gépek. szurkáló tűk. sejtszétrobbantó mérgek(!!!). és minek.

Audrey80 (törölt) 2013.06.12. 16:17:02

Remek cikk :)
Narancsbőr ellen ugyan nem lehet tenni, de a hajkiegyenesítés egy évre megoldotta a hullámos haj-problémámat. Rendezettebb, könnyebb vele bánni, nem szénakazal végre.

Asidotus 2013.06.13. 14:13:04

Férfiként azt kell mondjam, hogy: Na végre!
Engem nem zavar, legalább addig hagy jussak el, hogy levetkőzik nekem a nő! :)

(Viszont, a göndör hajat tényleg nem szeretem. És tovább megyek, a szőke hajat sem.)

Siri Keeton · http://thedarkenlightenment.blog.hu/ 2013.06.13. 18:03:49

Nekem (férfiként) általában szebbnek tűnik a narancsbőr hiánya, szépséghibának tűnik, de valami kis szépséghiba kell egy nőre, nem magazinborító kell nekem, hanem valódi hús-vér nő.

drdoktor 2013.06.14. 21:50:16

miért van akkor az hogy a paleo étrendet folytató nőknek elmúlik a narancsbőrük? :)
cukormentes.cafeblog.hu/2012/05/16/tuntesd-el-a-narancsbort-penzzel/

drdoktor 2013.06.14. 21:51:09

amúgy nekem pl nem tetszik a narancsbőr, de a göndör/hullámos/egyenes, akármilyen színű haj igen :D csak legyen természetes:) és hosszú *-*

cozumel 2013.06.14. 22:54:41

@skyli91: mert a paleo és a mastercard, na ők ketten világmegváltók :)

egyébként nekem se tetszik, de ugye prioritások...

drdoktor 2013.06.14. 23:11:15

@cozumel: hát a paleo sokmindenre jó :) pl elkerülhető vele egy csomó betegség, erős immunrendszerünk lesz meg ilyesmik

drdoktor 2013.06.14. 23:12:25

és a tény, hogy sok lánynak elmúlt a narancsbőre a paleóval, azért jelent vmit :) (ismerőseim között is van ilyen)

cozumel 2013.06.15. 02:42:55

@skyli91: persze. ha fogysz, akármitől, és vékonyabb lesz a bőr alatti zsírréteg, akkor el is múlhat a narancsbőr. és van, akinek sose múlik el, mint ahogy az ellen se lehet semmit tenni, hogy idős korban petyhüdtebb a bőr (most plasztikai sebészetről ne beszéljünk).
a narancsbőr _BŐR_ probléma elsősorban, és akinek nem probléma, annak szerencsésebb bőrtípusa van.
ahogy vannak narancsbőrös fitnesz versenyzők, úgy vannak nem narancsbőrös elhízott nők is, mert a bőrünk szerkezetét még nem tudjuk nagyon befolyásolni.

az immunrendszer pedig semmilyen diétára nem erősödik. az a kórokozókkal való találkozás és azok legyőzése miatt erősödik.
persze trágya ételekkel le lehet gyengíteni, a paleo meg tényleg abban vitathatatlanul értékes, hogy ha valaki változatosan paleozik, akkor minden makro- és mikrotápanyagot megkap a szervezete. fehérjék, CH, zsírok, vitaminok, nyomelemek, mindent.

drdoktor 2013.06.15. 08:37:12

de ő pl mindig is vékony volt és narancsbőrös, a paleo meg szépen elmulasztotta. Tuti van különbség, ha az energiát főleg zsírból visszük be. Lehet h könnyebben hozzányúl ilyenkor a szervezet a narancsbőrös területeken levő zsírhoz is :)

Intizar 2013.06.27. 00:57:52

Az fáj nekem igazán, hogy amit röhejesen hülye példaképpen vezetsz elő - már hogy a göndör haj ciki volna valami antiutópiában - az maga a rettentő valóság a mai Amerikában. Kell nagyobb role model, mint Obamáné? És tessék, vasalja a haját. Minden fekete nő vasalja, akibe csak egy hangyányi ambíció szorult. Ez szerintem van olyan förtelmes, mint az általad joggal kipellengérezett narancsbőr-probléma, sőt. A női kiszolgáltatottságot faji előítélettel tetézi.

cozumel 2013.06.27. 02:18:02

@Intizar: igen, sajnos ez is borzalmas,az meg főleg, amikor olyan példaképek, mint beyonce szőkére festetik a hajukat.

sajnos azonban tény, hogy minden valamire való munkakörben komolyabb esélyeik vannak, ha vasalt hajjal indulnak. ez egy ilyen egyezményes jel, hogy hajlandók voltak behódolni a fehér ember normarendszerének. önrabszolgaság.
süti beállítások módosítása